Universitatea Vasile Alecsandri - Facultatea de Stiinte Economice, Bacău

Universitatea Vasile Alecsandri - Facultatea de Stiinte Economice
Strada Spiru Haret Nr. 8
600114 Bacău
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Facultatea de Ştiinţe Economice este, împreună cu celelalte 4 facultăţi ale Universităţii din Bacău, o prezenţă activă şi dinamică în sistemul academic naţional şi în viaţa economică şi socială. Sediul facultăţii noastre este în municipiul Bacău, strada Spiru Haret, nr.8, în corpul C al Universităţii din Bacău. Suportul fizic al facultăţii se constituie din amfiteatre, săli de curs şi de seminar, laboratoare didactice şi de cercetare dotate conform criteriilor şi exigenţelor unui învăţământ academic modern. Capitalul uman al facultăţii este reprezentat de cadrele didactice - doctori sau doctoranzi în economie, marketing, contabilitate, management, statistică, informatică economică, drept. În anul universitar 2008-2009 la facultatea noastră studiază 1925 studenţi.


Profil lung
Specializările facultăţii noastre, Marketing şi Contabilitate şi informatică de gestiune acreditate şi reacreditate conform H.G.nr.940/10.06.2004 şi specializarea Administrarea afacerilor autorizată provizoriu, oferă garanţia unui învăţământ superior de stat de înaltă calitate. Calitatea serviciilor educaţionale prestate de noi a fost confirmată şi prin acordarea, în decembrie 2007, a Certificatului Sistemului de Management al Calităţii ISO 9001: 2000. Misiunea Facultăţii de Ştiinţe Economice este didactică şi de cercetare ştiinţifică. Facultatea de Ştiinţe Economice educă şi instruieşte viitorii economişti în spiritul concepţiei moderne, specifice economiei de piaţă, în vederea integrării unei viziuni europene în firmele din România. Învăţământul superior economic s-a lansat în anul 1990 în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe, componentă a Universităţii din Bacău.
A fost reprezentat de specializarea Marketing care, şi-a demarat activitatea cu un număr de 50 de studenţi la cursuri de zi. În anul 1997 Facultatea de Litere şi Ştiinţe a iniţiat o nouă specializare economică: Contabilitate şi informatică de gestiune. În anul 1998 specializarea Marketing a fost acreditată. Dezvoltarea învăţământului superior la universitatea noastră a permis ca, din anul 2002, Facultatea de Litere şi Ştiinţe să se delimiteze în 2 facultăţi distincte.
Specializările economice au făcut parte, până în anul 2004, din Facultatea de Ştiinţe. Anul 2004 este încărcat de semnificaţii pentru învăţământul economic din cadrul Universităţii din Bacău: se înfiinţează Facultatea de Ştiinţe Economice, ca rezultat al creşterii, dezvoltării şi recunoaşterii valorii specializărilor sale în mediul academic de specialitate, în mediul educaţional, în viaţa comunităţii de afaceri. Specializarea Contabilitate şi informatică de gestiune este acreditată.Specializarea Marketing este reacreditată.
Cuvinte cheie:
Marketing, Master, Cercetare, Seminar, Licenţă, Cursuri de zi, Săli de curs, Amfiteatre, Facultatea de stiinte economice, Laboratoare didactice, Facultati acreditate, Ntabilitate şi informatică de gestiune
Universitatea Vasile Alecsandri - Facultatea de Stiinte Economice apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Universitatea Vasile Alecsandri - Facultatea de Stiinte Economice!

Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Mioritei 7
  600195  Bacău
 2. Prel. Bradului Nr. 119 Sc. A Ap. 8
  600367  Bacău
 3. Calea Moldovei Nr. 7 Sc. E Et. 1 Ap. 54
  420096  Bistriţa
 4. Strada Garii Nr. 90C
  607235  Hemeiuş
 5. Harta firmelor asemănătoare din apropiere